WZMOCNIJ SIĘ PO ANTYBIOTYKU

Antybiotyk jest czasem koniecznością, może po prostu uratować życie. Problem w tym, że niszczy nie tylko drobnoustroje chorobotwórcze, ale i dobre bakterie, osłabiając organizm, zaś nadużywany może poczynić spore spustoszenia nie tylko w naszej florze bakteryjnej.

rnika gęsiego,
ziele świetlika, miód/powidła

Wymieszać równe ilości ziół, zmielić je, dodać do miodu lub powideł (trzykrotna ilość ogólnej mieszanki ziołowej). Jeść dwa razy dziennie po łyżeczce.
 

Domowy sok z aloesu
Liście aloesu przemrozić (około 24 godziny trzymać w lodówce), potem obciąć brzegi z kolcami, zmiksować. Spożywać 3 razy dziennie po łyżce. Można też wymieszać z sokiem cytrusowym i/lub łyżką miodu (można trzymać w lodówce około tygodnia).

Aneta Maziarz
Korzystałam m.in. z:
Theresa Cheung 100 sposobów na zwiększenie odporności, wydawnictwo Helion, 2010.
Brenda Watson, Leonard Smith Program przywracania równowagi jelitowej. Doskonałe trawienie, odporność i zdrowe emocje, Wydawnictwo Vital, 2016.
http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/domowa-apteczka/naturalne-probiotyki-dieta-lagodzaca-skutki-uboczne-lekow_40627.html
Gillian McKeith Encyklopedia żywienia. Przewodnik
po zdrowym życiu A-Z, wydawnictwo Rebis, 2009.

Autor: Aneta Maziarz
Partnerzy:

Wydawca Centrum "REA" Rena Marciniak-Kosmowska. All Rights Reserved. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i powielanie treści lub/i grafiki zawartej w tym serwisie bez zgody autora serwisu jest zabronione i chronione prawem.