Kuchnia Pięciu Przemian

Kuchnia Pięciu Przemian

W czasie późnego lata i wczesnej jesieni warto wykorzystać w kuchni sezonowe owoce, warzywa i grzyby.

W czasie późnego lata i wczesnej jesieni warto wykorzystać w kuchni sezonowe owoce, warzywa i grzyby.

Skróty:
O – Przemiana Ognia – smak gorzki
Z – Przemiana Ziemi – smak słodki
M – Przemiana Metalu – smak ostry
W – Przemiana Wody – smak słony
D – Przemiana Drzewa – smak kwaśny

 

PRAWDZIWKI SMAŻONE NA MAŚLE
Składniki:
Z – kilogram prawdziwków, 2 łyżki masła
M – szczypta pieprzu
W – sól do smaku

Przygotowanie:
Prawdziwki oczyścić, pokroić, wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem, smażyć 5–6 minut, popieprzyć, posolić.

ZUPA ZE ŚWIEŻYCH LEŚNYCH GRZYBÓW...
Autor: Anna Czelej
Wydanie
Partnerzy:

Oficjalna strona magazynu "Natura i Ty" wydawanego przez Centrum "REA" od 2008 roku.
Wydawca Centrum "REA" Rena Marciniak-Kosmowska. All Rights Reserved. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i powielanie treści lub/i grafiki zawartej w tym serwisie bez zgody autora serwisu jest zabronione i chronione prawem.