Strona używa cookies (ciasteczek). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji możesz uzyskać w naszej Polityce prywatnościZamknij
O tym, że jęczmień jest zbożem wspomagającym zdrowie, wiedzieli dobrze nasi przodkowie. Potwierdzają to również współczesne badania. Nauka na nowo odkryła to zboże. Zwłaszcza moc chlorofilu zawartego w trawie jęczmiennej oraz soku i proszku z młodego jęczmienia.
Jeżeli jest zimno albo próbujesz pokonać przeziębienie, najlepszym lekarstwem będzie ciepły napój pełen witamin. Choć jego przygotowanie wymaga podgrzania surowych produktów, zachowuje on wiele dobroczynnych właściwości i dostarcza ciału niezbędnych składników odżywczych.
Seler korzeniowy jest przepyszny. Ten krewniak selera łodygowego bardzo dawno zadomowił się w Europie. Oprócz potwierdzenia w medycynie tradycyjnego zastosowania korzenia, najnowsze badania wykazały obecność w nim dwóch niezwykle wartościowych związków o działaniu przeciwnowotworowym.
Każdemu kojarzy się przede wszystkim z dietą wegetariańską oraz żywnością genetycznie modyfikowaną, która okryła ją złą sławą. W jej niewielkich ziarnach drzemie jednak spory potencjał leczniczy, wykorzystywany coraz chętniej w profilaktyce nowotworów i chorób układu krążenia. Niemodyfikowana soja j...
Wydawca Centrum "REA" Rena Marciniak-Kosmowska. All Rights Reserved. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i powielanie treści lub/i grafiki zawartej w tym serwisie bez zgody autora serwisu jest zabronione i chronione prawem.