Przepisy kulinarne

Przepisy kulinarne

Surówka orzechowa 5 łyżek płatków owsianych zalać 6 łyżkami zimnej wody, dodać łyżkę miodu, 12 posiekanych orzechów laskowych i pozostawić na noc. Rano dodać tarte jabłko (najlepiej ze skórką), sok z połowy cytryny, 5 łyżek mleka, 5 łyżek chudego twarożku. Można też dorzucić owoce z mrożonek, np. truskawki.

Surówka orzechowa

5 łyżek płatków owsianych zalać 6 łyżkami zimnej wody, dodać łyżkę miodu, 12 posiekanych orzechów laskowych i pozostawić na noc. Rano dodać tarte jabłko (najlepiej ze skórką), sok z połowy cytryny, 5 łyżek mleka, 5 łyżek chudego twarożku. Można też dorzucić owoce z mrożonek, np. truskawki.

Koreczki orzechowe
Pokroić żółty ser w kostkę, ułożyć na każdej rulonik z kawałeczka szynki, kawałeczek czerwonej marynowanej papryki i połówkę orzecha włoskiego. Koreczek przebić plastikową szpadką lub wykałaczką. To wytworna i sycąca przegryzka doskonale pasująca do koktajli i wina.

Pałeczki orzechowe
150 g masła, 150 g wyłuskanych orzechów
laskowych, 2 żółtka, po 150 g mąki i cukru
Orzechy zemleć. Utrzeć tłuszcz z cukrem, wsypać mąkę i orzechy. Wbić...

Partnerzy:

Oficjalna strona magazynu "Natura i Ty" wydawanego przez Centrum "REA" od 2008 roku.
Wydawca Centrum "REA" Rena Marciniak-Kosmowska. All Rights Reserved. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i powielanie treści lub/i grafiki zawartej w tym serwisie bez zgody autora serwisu jest zabronione i chronione prawem.