Wegetariańskie pasty, pasztety i kotlety

Wegetariańskie pasty do chleba i pasztety to łatwe w przygotowaniu potrawy, niewymagające skomplikowanych zabiegów. Są to dania błyskawiczne, które powinniśmy robić w niewielkich ilościach, bo nie zawierają konserwantów i nie można ich zbyt długo przechowywać. Wegetariański paszte

2 szklanki ziemniaków purée

Do ziemniaków z orzechami dodać zeszklone na oliwie (Z):

Z – 20 dag pieczarek lub świeżych

leśnych grzybów, łyżeczkę słodkiej sproszkowanej papryki

M – cebulę, ząbek czosnku, szczyptę pieprzu, bazylię, rozmaryn, dodać:

W – sól, łyżkę fety

D – natkę pietruszki

O – tartą bułkę do zagęszczenia masy

Zmiksować blenderem, dodać tartą bułkę, wymieszać, wyłożyć do foremki wysmarowanej oliwą i posypanej tartą bułką, piec ok. godziny w temperaturze 170 stopni C.

Anna Czelej

Partnerzy:

Oficjalna strona magazynu "Natura i Ty" wydawanego przez Centrum "REA" od 2008 roku.
Wydawca Centrum "REA" Rena Marciniak-Kosmowska. All Rights Reserved. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i powielanie treści lub/i grafiki zawartej w tym serwisie bez zgody autora serwisu jest zabronione i chronione prawem.