Strona używa cookies (ciasteczek). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji możesz uzyskać w naszej Polityce prywatnościZamknij
Nasiona lnu zwyczajnego, popularnie nazywane siemieniem lnianym, są niedocenianym produktem żywnościowym, który ma niezwykłą wartość odżywczą, a także właściwości profilaktyczne i lecznicze. To jeden z najlepszych środków zmiękczających, łagodzących i przeciwzapalnych. Ponadto nasiona te wykazują dz...
Nasiona chia są bogate w te składniki pokarmowe, których ogólnie brak w naszej diecie, takie jak kwasy tłuszczowe Omega-3 i błonnik, umożliwiające organizmowi uaktywnienie swoich zdolności samoleczenia. W ten sposób wzmacnia się cały organizm. Oprócz tego pośredniego efekty leczniczego nasiona chia ...
Znany chiński specjalista w dziedzinie medycyny naturalnej Mantak Chia z Tajlandii (Mistrz Tao) zwraca uwagę na olbrzymią rolę drzew. Rośliny te nie tylko powodują transformację dwutlenku węgla w życiodajny tlen (jedno drzewo liściaste wytwarza w ciągu godziny 1200 litrów tlenu), ale potrafią absorb...
Na długo przed wynalezieniem dezodorantu i soli do kąpieli. Rzymianie używali do zabiegów higienicznych lawendy. Nazwa rośliny pochodzi od łacińskiego „lavo” – „myć”. To właśnie oni sprowadzili ją na północ Europy, gdzie była hodowana przez mnichów w przyklasztornych ogrodach. W XVII wieku we Francj...
Wydawca Centrum "REA" Rena Marciniak-Kosmowska. All Rights Reserved. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i powielanie treści lub/i grafiki zawartej w tym serwisie bez zgody autora serwisu jest zabronione i chronione prawem.