Potrawy jesienne i wigilijne

Chrupki z ciecierzycy z marchewką, żurek z kaszą quinoa, zupa z brukselką, zupa z kaszą quinoa, kukurydzą i pieczarkami, kapusta z grzybami i ziemniakami puree, kapuśniak z soczewicą, sernik z budyniem, kutia z ryżem, pierogi z grzybami i kapustą, kotlety z suszonych grzybów

Skróty:
O – Przemiana Ognia – smak gorzki
Z – Przemiana Ziemi – smak słodki
M – Przemiana Metalu – smak ostry
W – Przemiana Wody – smak słony
D – Przemiana Drzewa – smak kwaśny

 

CHRUPKI Z CIECIERZYCY Z MARCHEWKĄ

Składniki:
Placuszki z ciecierzycy
O – 1/4 szklanki letniej wody
Z – szklanka mąki z ciecierzycy,
2 łyżki oliwy, szklanka startej na tarce o drobnych oczkach marchewki, jajko, 2 szklanki mąki ze słonecznika, łyżeczka słodkiej sproszkowanej papryki, szklanka oliwy do prażenia placuszków
M – 2 ząbki czosnku, szczypta ostrej sproszkowanej papryki, szczypta mielonej gałki muszkatołowej, łyżeczka suszonego rozmarynu, łyżeczka czarnuszki
W – sól do smaku, 2 łyżeczki tamari...

Autor: Anna Czelej
Wydanie
Partnerzy:

Oficjalna strona magazynu "Natura i Ty" wydawanego przez Centrum "REA" od 2008 roku.
Wydawca Centrum "REA" Rena Marciniak-Kosmowska. All Rights Reserved. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i powielanie treści lub/i grafiki zawartej w tym serwisie bez zgody autora serwisu jest zabronione i chronione prawem.