Zielona krew

Zielona krew

W poprzednim numerze opublikowaliśmy fragment książki B. Simonsohn pt. „Sok z młodego jęczmienia”. Wzbudził on duże zainteresowanie, dlatego zamieszczamy kolejny tekst o właściwościach i działaniu 100% sproszkowanego soku z młodego jęczmienia.

W poprzednim numerze opublikowaliśmy fragment książki B. Simonsohn pt. „Sok z młodego jęczmienia”. Wzbudził on duże zainteresowanie, dlatego zamieszczamy kolejny tekst o właściwościach i działaniu 100% sproszkowanego soku z młodego jęczmienia.

Od kilku lat coraz więcej słyszymy o tak zwanym młodym jęczmieniu, nazywanym także zielonym jęczmieniem. Jest to ususzony proszek z młodziutkich, około siedmiodniowych zielonych listków jęczmiennych, niezawierających sztucznych barwników ani innych podejrzanych domieszek, żadnych aromatów, stabilizatorów, glutenu, glutaminianu sodu ani konserwantów.

Na rynku pod nazwą Młody Jęczmień występują dwie wersje preparatu: nierozpuszczalna w wodzie, pozbawiona praktycznie wszystkich żywych składników odżywczych i niestrawna przez ludzki system trawienny mielona trawa jęczmienna. Ma ona również zielony kolor, ale jej...

Autor: Jolanta Kaźmierczak
Wydanie
Partnerzy:

Oficjalna strona magazynu "Natura i Ty" wydawanego przez Centrum "REA" od 2008 roku.
Wydawca Centrum "REA" Rena Marciniak-Kosmowska. All Rights Reserved. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i powielanie treści lub/i grafiki zawartej w tym serwisie bez zgody autora serwisu jest zabronione i chronione prawem.