Strona używa cookies (ciasteczek). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Więcej informacji możesz uzyskać w naszej Polityce prywatnościZamknij
Fasola mung, zwana także złotą fasolą, pochodzi z Indii, lecz stała się tradycyjnym elementem kuchni chińskiej. Jest jednym z najbardziej wartościowych gatunków fasoli pod względem leczniczym, ponieważ skutecznie oczyszcza organizm z wszelkich toksyn i wspiera działanie układu sercowo-naczyniowego....
W historii znany był pod wieloma nazwami, a najpopularniejsza – bratek, wiązała się z symboliką braterstwa i przyjaźni. Dziś fiołki wykorzystuje się przede wszystkim do leczenia chorób nerek, zmian skórnych oraz jako środek przyspieszający przemianę materii.
Wydawca Centrum "REA" Rena Marciniak-Kosmowska. All Rights Reserved. Wszystkie prawa zastrzeżone.
Kopiowanie i powielanie treści lub/i grafiki zawartej w tym serwisie bez zgody autora serwisu jest zabronione i chronione prawem.